Onderstaande info verschaft meer duidelijkheid over de beachvolleybal mogelijkheden  bij Beachsport Hoeksche Waard.

Numansdorp heeft beachvolleybal/beachtennis velden beschikbaar aan de Meestooflaan (locatie IJsbaan Numansdorp). Er zijn pakketten samengesteld, t/m 12jr. en vanaf ca. 13 jr. Verder is ook gewoon een lidmaatschap* mogelijk.

Vanaf maandag 6 mei 2019 starten de trainingen. Een beachvolleybaltraining gaat altijd door, is het kouder … kleed je dan warmer aan. Alleen bij onweer gaan we (tijdelijk) van het veld af.

Pakket / optie 1: KBSS training voor jeugd t/m 12 jaar voor 50,- euro per jaar
KBSS training is voor jeugdleden t/m 12jr. incl. 1 training van 1 uur per week met als trainingsniveau vergelijkbaar met in de zaal CMV (noem het gooien en vangen van de bal in een zandbak). Training volgens de KBSS methode wordt gegeven door jongeren die actief beachvolleyballen en graag hun kennis over willen brengen op de jeugd. KBSS is een trainingsmethode en spelvorm ineen om 2×2 beachvolley te leren. Beachvolleyballers van verschillende niveaus kunnen door middel van het KBSS spannende wedstrijden tegen elkaar spelen. Ook voor kinderen die nog nooit hebben gevolleybald of gebeachvolleybald is dit een methode waarmee zij eenvoudig kunnen starten. Meer info over KBSS vind je op http://www.kadijkbeach.nl.

Pakket / optie 2: Jeugd vanaf 13 jaar of senioren lidmaatschap voor 50,- euro per jaar
Dit is puur een lidmaatschap*, geen les. Je bent vrij om met andere leden een baan te reserveren (via sleutelbeheer) en lekker vrij te gaan spelen met elkaar. Mocht je een introducé meenemen, dan betaalt deze 5,- euro per keer.

Pakket / optie 3: 1 training per week voor jeugd vanaf 13 jaar of senioren inclusief lidmaatschap voor 100,- euro per jaar
Dit is voor leden vanaf gemiddeld 13jr. en senioren, een lidmaatschap* incl. 1 training van 1,5 uur per week met een echte beachvolleybal training, gegeven door gediplomeerde trainers! Deze groep is ook mogelijk als instapgroep voor kinderen met ambitie van 11/12 jaar.

Wie, wat en wanneer:
In de maanden mei, juni en juli zijn de lessen gepland, in totaal ca. 12 lessen per seizoen. Wie weet is er tijdens of na de zomervakantie ook nog het e.e.a.. We zitten nu in de opstart fase, sommige details zullen zich daardoor nog verder vormen. De lessen gaan naar verwachting op maandag en woensdag gegeven worden. Het eerste tijdvak, zoals nu gepland, is van 18.00 uur tot 19.30 uur en het tweede van 19.30 uur tot 21.00 uur. Welke groep wanneer les wordt nog bepaald op basis van de inschrijvingen.

* Ieder bovenstaande pakket waarop je inschrijft betekent een lidmaatschap voor een jaar. Wanneer je lid bent kan je vrij beach volleyballen op de momenten dat er op de velden geen les gegeven worden. Er zijn 3 velden, dus is er mogelijk een veld vrij, dan kun je ook naast de les op het vrije veld spelen. Gedurende de hele dag en ook in het weekend zijn er mogelijkheden genoeg. Iedereen kan bijvoorbeeld in het weekend of door de weeks na werk/school met elkaar af spreken en lekker gaan beachen.

Er zijn wel belangrijke voorwaarden!!
Het terrein is alleen via een sleutelbeheer te bereiken. Deze moet dus geregeld worden (e.e.a. wordt daarvoor later toegelicht). Verder, als het om jonge kinderen gaat moet er ook een volwassene bij zijn om ervoor zorg te dragen dat alles heel blijft en ook netjes voor het afsluiten weer opgeruimd is (materiaal, afval enz.). Aan de opzet van deze regeling kun je zien dat alles laagdrempelig opgezet is en vertrouwd men erop dat alles inderdaad netjes behandeld en opgeruimd wordt (moet ook kunnen mijn inziens!). Geluidsoverlast door middel van (harde) muziek is ten alle tijde verboden.

Als laatste:
Wanneer je je bijvoorbeeld in eerste instantie opgeeft voor alleen een lidmaatschap (optie 2) en je wenst dit later om te zetten naar incl. les optie / optie 3 dan zijn deze mogelijkheden er zolang het aantal deelnemers per les dit toe laat. Beachsport Hoeksche Waard wil de groepen niet te groot laten worden alles goed neer zetten. We gaan (met veel energie) voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Als dit alles goed loopt zal het ons niet verbazen als er een aantal  leuke activiteiten gedurende het seizoen op poppen.

We vertrouwen erop dat we met bovenstaande informatie de meeste van jullie vragen hebben beantwoord.

word lid

Sportieve groet,

Het bestuur van Beachsport Hoeksche Waard.

BewarenBewaren